suke suki

Tuesday, December 20, 2011

ExAm,ThAnKs & MiSs ThEm

Kembali dgn entry yg bru~

Allhamdulillah sem 3 bkl berakhir x lama lg..b4 that final exam akn mnjelmakan dirinye…ngee~..actually xdek nk citer pape un just sje nak gerak2 an jari2 nie..heee..urmm spnjg sem nie ak byk berpk kot..ngee~(ntah pe yg d pk an 2)..huhuhu..n byk bnda jgk yg terjdi kat ak,mgkin itu adlh satu pmbelajaran  yg baru buat diri ak..urmm pandai2 la managed hdp kita kat “u”..


frenz 4ever
Thanks  a lot kat kengkawan yg sape2 satu group ngan ak..xksh la subject pe un..bknnye pe mgkin korang adkn discussion tnpa khdiran ak..yela duk nilam an..huhu.. n thanks jgk coz korang pham ak..insyaallah next sem kita satu colej ek..hehe..

Urmm duk sorg2 kdg2 byk lak ilham nk type..hee..apa yg sdg menari2 lam pkran ak nie ek..nk mik yg ne satu un xtaw..ngee~..(after 10 minutes)..urmmm da hlg daaa pe yg nak type..huhuhuhu..kdg2 kita perlu bersndirian an,tp bkn bersndirian tu brmkna kita nk jauh dari sesape..just muhasabah diri..sama2la kita beramal..


miz them so much!!
Actually ak btl2 indukn family ak!!..doakn ank ma n abah kat cnie ek..jaokn dri bnda2 yg melalaikan..iringi doa ma n abah bersama stiap lgkh kaki ku..aminn..miss them so much!!!..muahhhhh!!..doakan tuk exam ye <3

Friday, December 9, 2011

ThInKiNg AbOuT....??




Apa yg ak pk an skrg ek..urm ak un xtaw pe lam pkiran pg2 camnie..huhu..yg pntg de keje tuk ak,manakn x ngan assignment law,tasmik hadis,assignment sirah n present ulum..so far smua da settle tuk ak just submit n tasmik ngan ustz je..insyaallah..urm tp xtaw laaaa..mgkin byk bnda kot yg menari2 lam otak ak..

Insyaallah lg 3 mggu final exam,smg Allah permdhkan ak..tenangkan ak!!..so far subject ok tp law r yg killer bg ak..huhu..(subject len un sme)..huk4..(skrg da ase buntu idea nk type peeeeee)..huaaaaaaaa

“YA ALLAH!!..PERMUDAHKAN URUSAN AK DUNIA DAN AKHIRAT..DEKATKANLAH AK DGN MU!!..TENANGKANLAH HATI AK DI SAAT AK GELISAH!!..JDKANLAH KHDPN AK SEINDAH WARNA2 PELANGI DI LANGIT!..AMINNN 


seindah pelangi..akn mghiburkn aty d kala ksdhan

Sunday, November 27, 2011

saLAm MAaL hiJrAh



Salam maal hijrah 1433 H

Sedar x sedar kita tlh pun melangkah ke satu tapak yang baru..sekejap rasanya masa berlalu..apa yg telah ak lakukan pada tahun yang lepas..sudah pantaskah ak merasa senang dengan amalan ak selama ini..YA ALLAH sesungguhnya hambaMu ini sentiasa lalai dalam memikirkanMu..hanya memikirkan hal-hal dunia semata..jauhkanlah ak dari perkara2 yang boleh menjauhkan ak dariMU..AMINN (luahan hati  sang pemilik blog)

Kata org thn baru mesti ada smgt baru atau pun azam baru..apa yg ak tgk dulu ialah umur ak da pun mngkat naik..bknnye smkin menurun..so point kat cnie sama2lah kita meningkatkan amalan..jgn ingt muda2 cam ak nie blh senang lenang kat dunia nie..mentang2la free an..ngee~
By the way,as a student university I must focus..focus??..for what??..of course for my study!!..insyaallah..hee~..jgn terlalu focus bnda lain lak..tutt..hidup biar giler2!!..kdg2 ak terpkr pe azam ak thn lps..adakah ia terlaksana??..urmmm..ssh an nak tunaikan sesuatu lg2 klau ia mmbabitkan pengorbanan namun sng je lau kita tahu n sentiasa berusaha!!..sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama kita!!




At the same time,ak nk jd kwn for my frenz,anak for my parents yg terbaik buat mereka…I want to success in  my world!!...bgnkan ak ye teman andai ak alpa dlm hidup bcoz my frenz is a part in my life!..n satu lagi azam ak biarlah rahsiaa tuttttttt..ngee~

“YA ALLAH hambaMu ini lemah..lemah dlm setiap pergerakan..sentiasa merayu meminta keampunan baik utk dirinya sendiri mahupun kerabat dan kenalan..jgnlah Kau biarkan dirinya hanyut dek dunia..sesungguhnya akhirat itu tmpt yg di tuju..dunia hanyalah persingghan..YA ALLAH berkatilah khidupannya!..aminnnnn


Thursday, November 24, 2011

perTeMuAn YaNG IndAh


Salam di hulurkan buat sahabat seperjuangan,

Masih ingtkh lg detik pertemuan antara kita shbt..ssghnya pertemuan itu adlh aturan dari Allah buat kita..sgh indah saat pertemuan itu bukan..dgn sebuah pertemuan kita kenal siapa kwn,teman dan shbt..dan 
mgkin jg hanya knalan biasa..

Namun setiap pertemuan pasti ada perpisahan..sahabat yg baik adalh sahabat yg sentiasa mengingatkan kita pada Allah s.w.t..yok berknlan ngan kwn2 ak..hehe..


sblh ak nie dak sengal+poyo..heee
my bff..alwyz besides me when i sad or hepi!!

nie fathyn..kwn ak yg agk2 poyo kit..
suke usik ak..ngee~

nie yana..nmpk cm brutal an
tp lam aty de tmn..hehe..

my clazmate..
diorg emg happyng!!..

ak bersyukur kerna kita d temukan..
mgkin pd mrk ak blh bljr apa yg ak xthu slma nie..
thanks a lot for being my frenz..
luv u all!!






Sunday, November 6, 2011

Salam sahabatku, 28/10/11..7.50PM

Hari nie ase nak create something tuk my blog walaupun still type lam laptop n d bekukan smentara..tyme nie  ngah tggu azan isyak n ttba terpk something..


“Keikhlasan  dalam sebuah persahabatan”..pnah x kita terpk knpa kita kwn ngan dia..adkh  dia pandai or saja2 or dia friendly atau pun sbb dia seorg yg ikhlas dlm persahabatan kita..kdg2 sstgh org berkwn sbb ingin mngmbil kesempatan ats klemahan kita dan mgkin juga Cuma inginkn kesenangan n kegembiraan namun kita perlu ingat bila tiba saat kita sedih adkh “mereka” ini ada di sisi kita…adkh “mereka” ini ada di saat kita benar2 memrlukan “mereka”..begitu ssh utk menjadi sahabat yg betul2 bergelar sahabat..


Bagi ak sahabat yg betul2 ikhlas dlm persahabatn ialah seorg sahabat yg sntiasa ada d sisi d waktu ssh n senang..yeah!!..seorg shbat xan bagitau dia ikhlas berkwn ngan kita namun dari segi sikap,perckpan sdh pastinya kita tahu..dia xan sakit an hati kita namun dia juga manusia biasa..kdg2 mgkin ada namun dia akn cpt sedar dri kesilapannya..die jg sentiasa ingin melihat kita hepi walhal pd saat itu dia sedih..




cUmA iNSaN bIaSa..

Salam tuk sahabatku,

Actually dah agk lama ak x post apa2 lam my blog..mgkin x berkesempatan..heee..urmmm actually post yg nie dh lama ak type Cuma d bekukan dlm my laptop je..tggu tyme yg sesuai tuk d postkan kat my blog yg x sberapa nie..tetiba lak an..hehe..just intro!!..hee

AKu CuMa InSaN biAsA..??...yeah Cuma insan biasa yg x smpurna tuk sesapa..terlalu byk kelemahan dan kekurangan yg ada pada diri nie..dan tiada insan yg sempurna ats dunia nie..mgkin hari ini diri ini baik tuk kau sahabatku namun x siapa tahu esk dan hari2 akn dtg…namun jauh dari sudut hati ak utk mgkhainati persahabatan kita..kita d temukan ats satu ukhuwwah kerana ALLAH..dan mgkin suatu hari nanti kita juga akn berpisah keranaNya..

Ak jua x smpurna tuk penciptanya..terlalu byk dosa yg ak lakukan dgn sedar atau pun x..namun ALLAH sentiasa mmbuka pintu taubatNya tuk hambaNya yg terlalu lemah dan kerdil ini..bile d fikir2kan semua yg ada pada ak hari ini Cuma satu pnjaman..dunia ini hanya satu persinggahan tk kita beramal namum insan ini kadg2 lalai dlm hdpnya…ALLAH SGT MENYANYANGI HAMBANYA..

Ak jua ank yg biasa tuk mak ayah ak..namun mak ayah ak adlh yg sempurna ats dunia ini..sentiasa ingin mggmbirakan ak..sentiasa ingin melgkapkan keperluan ak..ak jua cuba tuk menggembirakan hati mereka dgn berta gembira dri ak..kalu blh hati ini x mahu meliht mrk menitiskan air mata..akan selalu mnjaga mrk smpai bila2..mak tlh melahirkan ak tnpa sedikit blasan shgga lumpuh suatu masa dulu..insyaallah ada sesuatu yg bahagia akn dtg..ak syg sgt ma & abah..loving parents =)

Friday, September 9, 2011

sAyA aKn KeMbALi

Salam sahabat,

Alhamdulillah dh chat dri sakit..terlantar ats katil hmpir 4 hari..kesakitan itu akn mghapus dosa2 kecil kita..aminn..
Pejam celik..pejam celik dh nak hbs cuty..mlm sok insyaallah akn bertolak dari kelantan ke usim..meneruskan pelajaran lagi..smg d permdhkan..aminn

Urmm perasaan bese2 je lg un agk bosan lau cuti lame2..2 bln dah duk uma..ase nak g belajar lak..indu nak g kuliyah..hik3..lau un kuliyah full everydy..hoho..xpe2 tuk study..

Samping 2 jgk indu kat kwn2!!...heeeee..doakan perjalanan ak!!..daaa

Sunday, August 28, 2011

iFThoR jAmAiE


Salam yg ke-28 ramadhan,

Alhamdulillah selesai sdh ifthor jamaie anjuran AMAL..AMAL mrupakan alumni maahad di mana ia mggabungkan 3 buah sekolah iaitu mmp,mml dan mmpp..yg di anggotai ex-student maahad!!

Syukur jg d panjatkan coz selesai sdh tgs ak sbg ajk ifthor nie..ak d taklifkan sbg ajk promosi,perhubungan dan pendaftaran..tp ak d tugaskan d bwh pndaftaran..actually first time pikul tggungjwb dlm program camnie..sedikit sbyk ada kkrangan yg ak wat..dan ia jg mengajar ak camne nak handle sesuatu benda..penat emang penat tp sbg tenaga kerja kena bg komitmen..

Best sgt time nie ble dpt jmpe n kumpul amai2..kwn2 lama un dpt jmpe blik..=)..tp yg agak kecewa sstgah ex-student xbg komitmen tuk mghadirkan diri.

Ak bru jew smpai umah..jln jem..xnah2 ak drive mlm2 nie tp seb bek de kwn tumpng…papeun wlau ade kekurangan dlm ifthor nie ak mohon maaf..=)

SeLaMaT  mEnyAmBUt HaRi RAyA AiDiLfITri MaAf ZaHiR bATIn

Monday, August 22, 2011

aIsHiTeRu KeTaT2





..walau raga kita terpsh jauh,namun hati kita selalu dkt,bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan a a aku..

Salam sahabatku tersyg!!..

Nie antara lirik  lgu aishiteru..yg korang dgr nie kat blog ak..urmm mula2 ak ak taw lagu nie time lpk2 ngan uyun n fathyn..hehe..eh2 cam best lak lagu nie lbh2 lgi time sbt “ai ai aishiteru”..hehe..uyun n fathyn selalu gelak lau ak sbt..haha

Ble dah taw pe tjknye pe lagi sesi download r..“aishiteru” ak syg padamu…!!..urmm xtaw nape suke lagu nie mgkin lirik die kot..kesetiaan yg ada!!..kejujuran mgkin!!..haha..

Lgu nie khas tuk insan2 yg k syg..syg korang ketat!!..

Sunday, August 7, 2011

RaMaDhAN KArIM




Salam ku hulurkan tuk sahabatku..

alhamdulillah msh d beri kesempatan tuk update blog..agk lama menyepi mungkin..tiada khabar atau pun coretan dari ak.. namun ak d sini msh seperti biasa..msh bernafas d bumi Allah s.w.t..msh d beri peluang utk menunaikan kwjpan berpuasa d bulan RAMADHAN KARIM ini..

sahabatku..

antara sdr atau pun x sdh 8 hari kita berpuasa..ble d fikirkan blik cpt sggh masa berlalu..ak merasakan baru sje ak bgn tuk bersahur tup2 dah kul 7.30ptg..masa tuk berbuka..mlm pulak pergi menunaikan solat sunat terawih..urmmm..kitaran waktu yg semakin hari semakin cpt!!..

Dalam hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a, baginda bersabda: "Tidak akan berlaku kiamat sehingga masa menjadi singkat, maka setahun dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan satu jam dirasakan seperti satu petikan api". (riwayat Tarmizi)

Subhanallah!!..ble d amati hadis ini hari kiamat smkin hmpir..adakah ada pertemuan kita dan  bulan ramadhan yg akan dtg sahabatku..adkah sdh byk amalan yg kita lakukan??..whai diriku jgn kau sgkakan dirimu msh bertenaga msh muda mgkin berkesempatan tuk melakukan amalan tuk hari2 akn dtg..




Ya ALLAH tenangkanlah hati ku d bulan yg mulia ini..bersihkan lah hatiku dgn alunan zikirmu ya ALLAH..jauhkanlah ak dgn hati2 yg suka merosakkan hati saudaranya..bahagiakanlah khdpan insan2 yg ak syg..lindungilah mereka ya ALLAH dari apa2 ksshan dan malapetaka..aminn

P/s:selamat menjalani ibadah puasa!!!

Saturday, July 23, 2011

EgO sAnG lELaKi

Assalamualaikum sahabatku..

Hari nie ak ase cam dew something ak nak share ngan korang..nie just pndapat ak..n xdek kaitan ngan sape2 un.huhu..entry ak kali nie len dri y glen kot..ye r selalunya ak cter sal study ak,sal kwn2 ak n so on..pe yg ak nak story tuk entry kali nie korang baca r sndiri ek..
LELAKI??..apa ada pd seorg lelaki??kalau hanya hdp dgn penuh keegoan..kalau hanya ingin mnjukkkn ego nye pd seorang wanita..ALLAH S.W.T mencipta lelaki utk memberi pelindungan pd seorg wanita dan wanita mnjadi penasihat yg bek tuk seorg lelaki..namun tuk sang lelaki jgn kamu berfikir blh mggunakan kuasa veto tuk mengarah kaum hawa sesuka hati…kamu adalah ketua keluarga yg selayaknyaa membimbing bkn mentarbiyah mggunakan kekerasan..


sebalik kejayaan lelaki ada seorg wanita d blkg..
 Meninggikan suara mrpkn slh satu keegoan seorg lelaki..mane mgkin seorg lelaki mnyembunyikan egonya sndiri..bkn ak gtaw seorg wanita tidak mmpunyai ego..semua org ada egonya sendiri..tp sejauh mana kita kwal keegoan kita itu..
Tuk sang lelaki jika anda hndak bertindak sesuatu berfikir dulu..jgn hanya mengikut hawa nafsu dan perasaan shaja..

Sunday, July 17, 2011

dUGaAn BeTuL Rrr..UjIaN TuK aKu


alwyz miss u all!!!
Salam sahabatku syg..lamenye xjmpe korang..indu sgt2 kat korang skrg..huhuhu..orait entry ak tuk kali nie nak story sal pelbagai dugaan time nak blik Kelantan..huhu..sedihhhhh sgt..


huuuuuuu!!!!!

Mula2 dh r xdpt colej tuk sem3 so dah apply blik..insyaallah dpt la ek..xksh r colej ne un asal an de tmpat tuk ak..tp hrp2 dpt colej same ngan dak2 claz..trpish lak ngan uyun ainie..huu..huhu..n then time nak blik kelntan uh ya allah!!! Upa2 nye ak ne tlk dari usim 7 aibln julai..ak ingtkan 8 aibln coz poster yg tmpal kat block cam 2….punyeee r sedih+marah+kecewa….adoiiiiii…at least mssge r pe kew..last2 minute die call..dan2 ak xdek kat colej time uh ngah kuar ngan kwn2ku uyun ainie,fathyn husna,yana..g kajang men bwling,mkn2..huhu..

Pastu terpaksa beli tiket tuk next day..diorg yg teman an ak g semarak..lgi satu dugaan komuter lak lmbat giler smpai..adoiiiii..lbh krg sejam kitorg 2gu taw…huk3..urmmm dah bli ticket tuk blk kelntan so kitorg blik colej..mlm 2 kitorg men2,gurau2…besttnyeeeeeeee…indu r suasana cam 2 ag...yana yg anjurkan permainan tuk kitorg..hik2…awesome!!

8 aibln majority semua akn blik time nie termasuk ak gak..sorang sorang blik..huhu..so mgkin ak yg last skali blik dari klgnan kitorg..kul 6 ptg ak call teksi tuk anta ak lps maghrib kat semarak..sorang2 ak call tp yg amat sedihnyaaa semua xleh..dah nak blik r,de kenduri la,duk seremban laaa….aishhhhh..dah r time tu kedit dah smkin xdek..huhu..sedihhhhhhhh sgt,,seb bek uyun call n mintk tlg uyun to4 an.thanks yank...alhamdulillah last2 dpt teksi…



teksi uyun..haha

Time 2gu tksi lak..adoiii pk cik lmbatnyaaa..dah kul 8.10 nie..bus ak kul 8.30..huhu..skli lg jth air mata yg mahal nie..huhu..dh smpai ase lega sgt pastu pk cik uh bwk laju gler..huhu..8.20 smpai semarak..aaaaaa haus lak so g beli air jap kat kedai uh..time nak byr adoiiiiiiiiiiiiii lmbat tol cashier uh kire..sopan santun tol..ksabaran ak un de batasnye so pe lagi ak sound r “blh tlg cpat ckit x”..lantak r die marah kew..hoho..xsgka ak leh wat g 2..hik3..
Nek bus ne duk tpi laki..ahhh bia r asal an leh blik..dah r jem..huhu..smpai kelntan kul 11 pg..huhuhu..dugaan tol…blik2 internet kat umah rosak lak…xpe2 nak baiki r..huhu..

p/s:thanks 4 my frenzy g teman ak g semarak n yg tlg to4 an tuk ak…korang taw x ak indu sgt2 kat korang…luv u..










Saturday, July 9, 2011

tUk bUfDaY gUrLZ uYuN aINie


tuk bufday gurlz

hepi bufday uyun ainie..20 taun daaa

Salam sahabatku..hehe..hope korang chat2 jew ek..orait entry kali nie nak wish hepi  bufday kat my best frenz uyun ainie..hepi bufday yank!!!..akhirnya umo ko dah 20 an..hehe..hope Allah alwyz bless u n hepi alwyz don’t sedih2 ek..so entry kali nie ak just nak citer sal dak uyun jew..khas tuk ko dari ak..ceh3=)..tp sblm tu jmput r mkn lu ek..hehe


yok menjamu selera in my blog..

bia dak uyun x majuk ag..hik3
Urmm tuk bufday uyun ainie xbrkesempatan celebrated coz ak dah blik Kelantan..huhu..lau xblik may b celebrated an yank..mkn pizza kew men bwling kew..haha..xpe r ai khamis dah smpat mkn 2gether an..hehe..dan2 ttgal bas tuk blik klntan..huhu...by the way ak berkesmpatn bg die hadiah lau un msh awal...bear tuk dak poyo uh..hehe..bia die de psngan gak..ak satu die satu..ye dok!!..hope ko suke coz ak suke..hehe..actually ak xtaw nak kasi ko pe..huhu..pk2 bear jew r..hehe..jge leklok ek yun bear uh wane putih seputih persahabatan kite ek..hehe..lau un kekadang uh asyik gaduh jewwww..hehehe..suke usik ko..last2 nangis..hik3


bear tuk uyun..
Actually ak nak cari yg de love kat perut bear uh tp an yun ble dpk2 an blik naty ko cabut..haha..tgn ko an gatal kit..hehe..ye r ak ngk ko nak cabut love kat “bear uyun” uh..hahaha..ahhh time ak round2 ak jumpe bantal au wane ijau tp de katak kat tgh2..haha..time 2 ingt nak beli tuk ko..haha..bia terkejut kit ko..ye dok!!..tp ye r ko geli kat katak 2 yg xjdk beli…hehe..


bear dari kami kpd kami..hehe

Orait lastly smg kita bersahabat smpai ble2 ek..=) sori lau ak de wat ko terasa aty ngan tingkah laku ak..wat ko nangis kew..hehe..(asenye de kot)..pe2 un hepi bufday yank n be matured ek..hehe..nati duk nilam jgn lupa ak ek..ngk bear uh ingat ak au..haha..b4 that thanks for my frenz nik ppah yg teman ak g beli hadiah tuk ko..hehe..n locker dia gak r jd tmpat simpan hadiah uh..nape??? coz ko selalu dtg blik ak n lau ak xwat g 2 tentu ko akn taw..hahaha..tp sjk kblkang nie ak jew yg asyik ulang alik..hehehe

“selamat ulangtahun yg ke-20 sahabatku syg,smg perjalanan hdpmu  sentiasa di lindungi dan dirahmati Allah s.w.t..pesananku tuk dirimu lakukan sesuatu kerana Allah dan xlupa jgk jdlh anak yang terbaik tuk orang tuamu..jgn biarkan air mata mereka jth di sebabkan perkara yg buruk bahkan jth an air mata mrk dgn kejayaan yg kamu hadiahkan buat mrk…lastly jd kwn yg baik tuk kawan2mu..ingt ak selalu n doakan ak jua dlm doa2mu..jgn majuk2 ag ye syg..syg kamu sgt2”

Saturday, July 2, 2011

KeNaNGan SeLaLU aDa BErSamA aKU


gud luck for my frenz n for myself also..

dah nak blik kg!

Salam tuk semua..hari nie hari sabtu 3/7/2011..urmm that mean’s lgi bape  hari nak blik Kelantan..hehe..b4 that 6/7 de exam..ak just exam 1 paper jew kul 2.30 ptg..so dlm 2,3 hari camnie time tuk study…ulangkaji pe yg patut tp cam duk ngadap my laptop jew byk….dugaan tol..huhuu


alwyz miz u..
Actually perasaan nak blik kg emang hepi sgt..by the way ttp sedih..nape???..coz sdh semestinya ak akn merindui teman2 ak kat sini..fathyn husna,yana,faizie,nana,syera n amai ag x tersebut but plg rindu dak uyun ainie..hik3…urmmmmmm


luv u.. =)

uyun ainie...(dak poyo)..hik3

luv u all
Akan merindui gelagat korang yg selalu buat ak gelak..hik3..n tuk uyun ainie yg selalu jew bersama nati ak akn indu ko merajuk..hehe..byk sgt kenangan manis tuk sem 2 n short sem nie..asenye x terungkap ngan kata2..kita same2 lalui sedih n embira bersama…ak hrp ukhuwwah kita sampai akhir hayatak syg sgt korang..

from me miera wan..

Tuesday, June 28, 2011

aYuH bAnGkiTlaH !!..jGn HaNyA mElIhAt TuK hArI Nie..



kekecewaan menguji kita sejauh mana kita ingin bangkit kembali
Pernah x korang ase kecewa ngan ape korang wat?..n ape yg korang wat tuk atasi mslah nie..?..tp pernah x korang terpk  apa yg korang dpt tu sbnrnyee yg terbaik dariNya tuk kita..urmm sesungguhnya Dia lbh Mnegetahui dari kita..kadang2 ak agk kecewa dgn apa yg ak dpt walaupun ak taw itu adalh yg terbaik tuk ak..n ak taw ALLAH bkn nak mghukum ak namun mahu mmberi yg terbaik buat ak tuk hari2 yg akn datang..perlukan usaha yg lbh gigih lagi..at the same time ak bersyukur dgn apa yg ak dpt mgkin inilah usaha ak selama ini..



percaya pada diri sendiri..chaiyok!!
Wahai diriku..jgnlah engkau hanya  melihat pd hari nie saje..jika kau kecewa hari ini namun x bererti esk kau akn hdpi perasaan yg sama..ingatlah whai diriku kejayaan pasti ada tuk mu namun sejauh mana usaha dan keinginan tuk mengejarnya itulah menjadi persoalan buat dirimu..


ini yang terbaik buat diriku..Dia Lebih Mengetahui
Wahai diriku..nangislah sepuas atimu andai air mata itu dpt mententeramkan jiwamu..nangislah..jgn kau fikirkan hdp nie hanya tuk hari ini n jgn kau fikir kejayaan xkan kunjung tiba buat dirimu lg..ayuh bangkitlah diriku…jgn kau berpaling ke belakang majulah wahai diriku..ingatlah ibu bapamu mgharap kejayaan dari anaknya n bkn material yg mereka mahukan..jgn bersedih lagi..maafkan diri ini..make me smile again and give me support in my life =)

P/s : ak bersyukur di atas segala2nya..alhamdulillah =)

Thursday, June 23, 2011

sEpAnJAng sHoT sEm


smg pershabtan kita berdsrkan taqwa..=)

salam sahabat sayang..alhamdulillah msh di beri kesempatan tuk update my blog..actually emang nak update tp xtaw nak citer sal pe..urmmm..orait 
now ase nak citer sal sepanjang shot sem kat cnie..hehe

lagi 2 mggu nak hbs shot sem..mggu dpn dah hbs elsp n alsp just de tayangan movie dari kitorg jew..that means I’ll back!!..hehe..b4 that exam lu..huk4..exam 4/7 tp blik 8/7..huhu..stay kat cnie 4 hari kot..seb bek my bff uyun blik 8/7 gak..lau x emang kebosanan ak duk cnie..hik4..cuti 2 bln kot!1!..agk2 pe ak nak wat kat umah ek???..urmmm



urmmm ngah pk nie..hohoho..
orait spnjang shot sem nie emang sgt terluang masa..hahaha..mane x nye ak just mik satu subject jew..so kuliyah jap de jap xdek..jap g jap xg..opss!!!..x g coz kemalasan uh dtg tetiba..hehehe..selain 2 gak ak emang jarang bebenor nmpk kat blik sndiri..hehe..taw nape??taw??..hoho..selalu lpk blik fathyn husna..hoho..dah hmpir 2 mggu..ini sbb dak uyun xmai blik ak..hik3..die un dah jdk nomad dah..hehe..kitorg nie emang suke pndh2 blik nak tmbah pengalamn..x g 2 yank!!..jao perjlnan luas pmandangan..hehe..(tetiba lak)..whatever!!

pe ag nak citer ek..urmmm actually byk sgt penglaman..ceh3..hik3..aaaa sblm terlupa bus tuk kk1 cam dah pupus dah..huk3..so nak xnak trpaksa perah keringat jln kaki tuk p claz..cedih an..huk3..agk2 lau xmo drive bus uh bak kat kitorg r bia dak uyun drive smbil2 leh g jln2..kan yun kan..hehehe..(tetiba lak dak uyun trmasuk lam citer nie)..haha..



pat2 nek..uyun dah nak drive..lmbat tggl..hehehe

orait 2 jew r entry ak kali nie..daaaa..cayang korang.. =).. now otak ngah giller2 kit..hahaha..hdp msti hepi lau un ati sakit..ceh3..(tetiba bg ayat camnie lak)..hehe.. x g 2..daaa

Saturday, June 11, 2011

kBoSaNan TeRIsi LAu uN SeHaRi


ceh2 senyum jelah ek..=)
Salam tuk sahabatku yg sentiasa menceriakan hari2 ak..ceh3..orait entry ak kali nie nak citer sal ..urm sal sal pe ek..korang dah bce x title ak kat ats uh..aaaaa lau dah bce xyah r ak type ag wat penat jew hjg2 jari ak nie ah..hahaha..=) b4 that lg 3 mggu stay kat n9,nilai,usim,kk1..huhuhuh..ingt lak nak blik an exam nie whai diriku tggl 2 mggu ag kot..hak3..wat dek jew ak nie..huhu..klah 2 just intro dari ak tuk korang jew…hehehe..actually ak nak citer len..hoho..suke aty r nak type pe un ak nye blog..haha.. (berlagak lak an)..hehe

Orait semlm merangkap ai sabtu 11/6/2011 ak ngan dak uyun g kua dari kk1..hahaha..nape leh gelak lak nie?..jeng2..ak gelak coz smlm x brapa nak bosan kan kuar..ye dok yun!!..kua g kajang jew un..hehe..pg2 bgn mandi ceh2 lau xdek plan g ne2 confirm 2 bkn time tuk kitorg mandi..hahaha..mgkin still tergolek ats katil ag..hahaha..ops!!!..kitorg g nek ktm n b4 that kawan dak uyun,fariza anta kitrg g stesen ktm..jimat kit wet..huhu..time 2gu komuter dtg kitorg dpt r ngk gelagat manusia2..macam2 jenis de..adoiiiii..perhati satu2 lak kitrg..haha..kdg2 nek tergelak un de gak ngan gelagat diorg..hahaha..

Lam komuter terclap msk coc laki lak..huhu..rimas2..seb bek x sesak sgt…huhu..xmo2!!..len mcm un de gak..hehehe..smpai kajang kitorg duk pk nak jln kaki kew or nek teksi tuk g metropoint..urmmm last nek teksi..knl un idok tmpt uh celah ne..sesampai nye kitrg….korg taw x kite g ane..hoho..g nek tgkt ats skali nak men bwling..hoho..g2 de competition lak..huhu…agk disappointed d c 2..d pndek an citer kitorg nek trn smpai 2 kali last2 g mkn n solat lu..after that continue kitrgnye plan r..men bwling!!!..yeahhhhh!!..ak menang n dak uyun poyo uh kalah!!!..hahaha…yank nape nie senget bola ko baling..hehe..xpe2 len kali kite men age k hope ko menang lak..ceh2..xmo2..ak nak menang..haha.. =)

men bwling ngan dak uyun..hoho

eh jgn jatuh lam longkang uh..huhu =)
Lastly kitrg blik r 2gu pe ag an..hehe..nek ktm-bus mini tuk smpai usim…n xlupa gak pada kaki2 kitrog yg jln dari pintu pgr usim until kk1..penat!!!!..nak pengsan ase..haha..tp kire ok r..ceh3..pe yg ok uh ak un xtaw…nmpknye arinie dah kmbali cam bese..huhu..orait nie jelah citer ak tuk hari nie..daaaa =)

Friday, June 3, 2011

My sEcREt


Orait entry kali nie nak story sal rahsia ak..ceh2..hehe..xdeklah actually hjg2 mggu nie agk kbsonan so smbil search benda2 yg perlu d baca ase cam nak search benda nie lak..hehe..orait ak lahir bln januari so mgikut dato’fadhzilah kamsah :
JANUARI 
bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik, sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik, rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan, suka smart, kemas dan teratur bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain, pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selsema, bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, cukup sayang pd kanak-kanak, suka duduk rumah, setia pada segala-galanya, perlu belajar kemahiran sosial, cukup cemburu yg sangat tinggi 

Urmm actually ada sdkit sbyk yg tol nye..xdek r sume..hehe..kite xleh caye 100% person just suke suki..hehe..lau caya xtaw r bab tu ne jd diri sendiri..make yourself..hehe..ok apabila ak selamat d lhirkan d dunia yg indah ini of course my parents kasi nama kat baby cute diorg an..hehe..(emang un x dnafikan lagi)..hehe..ak type shot name dah r ek..ag un korang tentu taw nama ak..lau xtaw un wat2 taw dah r ek..huhu..<AMIRAH>
A – anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda
M kejayaan mudah datang kepada anda
I anda mudah senyum dan boleh membuat orang lain senyum
Randa seorang yang gemar social.
A anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda
Handa bukan seorang judgmental, kurang otak keadilan
.
Orait nie un de btl n de x btl..hoho..suke suki..M= urmmm x semestinya coz lau ak x usaha de kejayan dtg bergolek kat kaki ak smbil senyum jew..haha..so ne usaha n seiring ngan tawakkal ek..hehe..R= nie un xdek r ak suka sgt sosial2 nie agk2 r..huhu..ak dak baik au..huhu..senang ckp ak open jew ngan sesapa ek..lau bab2 sosial x tentu hala emang x sggup den..huhu..ingat mak ayah au..=)..H= emang aka se ak x lyk jd judgmental..huhu..mgkin xdek keyakinan kot..hehe..next story ak nie 
lam kddukan family yg lasttttt skali..that’s mean ak yg plg muda..haha..

“anak bongsu=berani ambil risiko,bertolak ansur,peramah,kreatif

Bile bca terharu un de gak..hehe..poyo jew..bertolak ansur tu mgkin..ye r pe yg ma,abah,kakak or abg ak suh ak ne r wat..hehe..lau un kdg2 memberontak lam aty..hohoh..n yg len2 uh mgkin kot..ntah r ak un xtaw..hehe..lastly korang nak taw xwane 4vourite ak..jom2!!
hijau=mencintai alam sekitar,pemurah,ambil berat,penyayang,berperikemanusiaan,kritis ,banyak idea

putih=optimis,sabar,sangka baik,suka kedamaian
biru muda=sensitif,beretika,suka menolong,suka bekerjasama,sedia berkorban untuk orang lain
Ungu = Peka dan selalu ingin mendapatkan yang terbaik 

Orait nie jelah r entry tuk kali nie..huhu..actually saje jew nie ec masa yg bosan nie..hehe..k daa=)