suke suki

Tuesday, April 26, 2011

sWeEt MeMoRy



salam sayang dari ak tuk korang..


alhamdulillah hari nie hari yg ke-2 ak exam
n then lgi smmgu akn continue blik..
actually nak lpskan rasa pnt..hehe..
nak tdo tp mls lak tp time2 g nie emang best tdo an..huhu
member2 ak gaknye dah lena tdo..
urmm pe ak nak citer kat cnie ek..huhu

klah actually nie last sem ak duk kk1..
so ngan kata len next sem akan pndah colej..
agak sdih coz ak ngan member len dah x sama colej include 
uyun ainie,fathyn husna n norli rkb..huhu
urmm x taw pe pekdah usim separate kitorg..
bg ak xyah rr nak bzakan first n second intake..huhu

ak ne apply blik tuk colej coz ai 2 x mena2 ak xdpt..
urmmm mgkin lau dpt ak d tmpatkan d sutera indah ngan member2 claz
n diorg kat nilam court..


makan kat A&W
..fathyn husna n yana..


nielah diorg tp sorang ag xdek..
..uyun ainie..


fathyn husna:
ak suka pggl ko patinnnnnnn...
heheh..k emang suka wat lwk n ak suke sgt ble ko wat lwk..
hehe..nati kite dah x satu clej sape ag nak wat ak gelak..
ko knl ak un sbb ak suke gelak an..huhu
patinnn ak suke ngk ko pki spec uh cam cute jew..hahah


yana:
c empunya dirinya yg pkai sweater uh..
die nie emang selamba gler..
yanaaaaaaaaaa..time jmpe ko sure ak pggil ko g 2..suke!!
n yg pling mmbuat ak x leh lupa time ko citer something
coz ak ne alert ngan apa yg ko cter ye rr ko cter bkn men laju ...hehe
so sesapa un xleh kacau time ak ngah dgr story c yana nie
nati x paham..hehe..
(lawa r pic nie)


ari isnin..time lecturer
..me n uyun ainie..


cak!!..nie die uyun ainie dah muncul..hehe
yg pkai tdg krim uh..
die best frenz ak kat usim..
alwyz together lau dah x seclaz..
n die jgk teman gaduh ak..
nati dah x gdh ag an yun..huhu..
n dah xne trk pp ko lagi..
actually suke sgt gdh ngan ko tp gdh men2 jew ek..heheh
kdg2 member len nek tension ngk kitorg..


uyun ainie:
lau korg nak taw dak uyun nie......urmmm pe ek..haha
sdikt sbyk die teman dgr mslah ak..
n time g kuliah blh d katakan kitorg asyik pkai bju wane same..
urmm pas 2 gdh rr ko tiru ak ak tiru ko..hehhe
seb bek pic nie x pkai wane same..
n dak uyun nie suka sgt mkn coklat n ice cream vanila..
ermm lau d pk2 an ak un same..
yun!! ak x tiru ko ek..hahah


coklat tuk ko..hehe


study malam?..urmmm


pic nie amik time bajet study da'wah..hehe
smbil bace+snap pic+berfb+nyanyi..
ish3..huhu
best sgt time nie..enjoy giler r lau un esk uh exam..


syg kamo!!


camnie lah kitorg..hehe..
hrap persahabatan kite hgga akhir hayat..
uyun ainie nati duk colej len jgn sedih2..
jgn tension2..
jgn bosan2..
lau de pe2 gtaw ak..hehehe
:)






p/s:bersyukur sgt dpt kenal ngan korang yg selalu menceriakan hari2 ak


Sunday, April 24, 2011

sUaTu HaRi


MY HEART



Ternyata sukar tuk ak meluahkan apa perasaan ak sbnarnya kat sesapa
include my family..
actually tuk mencari org yg betul2 ingin dgr mslah kita smestinya ssh nak cari kan..
sedih together hepi together..
but antara percaya atau pun tidak..
antara angan dan sedar ternyata ak mampu tuk luahkan kat seseorg
seseorg yg ak percaya..
seseorg yg sentiasa bersama ak..
seorg sahabat yg ak syg..
meskipun tuk ak ceritakan agak susah sbb mgkin ak xpernah ceritakan something yg ak rasa kat sesapa..
walaupun story nie dah agk lama..but ia selalu mnjadi memory tuk ak..

mlm tu temanku de terbaca something yg ak coretkan kat buku..
tetiba die nanye ak..upe2 nye die still ingat benda 2..
nmpak cam die emang nak taw sgt pasal ak..
so antara berat dan payah ak citer gak..coz pernah terdetik lam aty ak dulu
suatu ari nanti ak akn citer an kat ssorang..tp xtaw sape
upe2nye die orgnya..
time ak citer x terduga kat diri ak air mata ak mengalir..
xpernah ak alami sume 2..citer kat ssorg smbil nangis..die un trt nangis..



actually ak lbh senang simpan jew mslah ak..
xnak org len ssh pikirkan tentang diri ak..termask lah femli ak sendiri..
tpi  kdg2 ak xmampu nak atasi sorg sbb tu ak perlukn ssorg yg alwyz support ak dri blkg
tika ak dlm kesedihan..
thanks a lot as my best frenz..

Monday, April 18, 2011

i wiLL aLWyz BesIdEs U fRenz

Aku ada terbaca blog teman2 ku semua cerita pasal sahabat..
insyaallah ak pun agak tertarik untuk cerita pasal nie..
dalam hdp nie kita memang perlukan sahabat..
antara kawan,teman dan sahabat..bagi ak masing2 punya definisi yang berlainan..
mungkin pada teman2 yang ianya sama bukan..
semua org ada pandangan yg berbeza..

KAWAN senang untuk kita cari sebab selalunya dia akan hadir di saat kita gembira
namun bila kita di timpa kedukaan dia akan hilang entah kemana..
di biarkan kita terkapai-kapai..
di tinggalkan tanpa ada rasa belas kasihan..
mungkin dia ibarat lebah bukan kerana manisnya tapi hanya kerana inginkan kesenangan sahaja..
"habis madu sepah di buang"

TEMAN adalah seorang yang sentiasa bersama kita di saat kita susah
kita akan sentiasa aman dan gembira bila dia ada bersama kita..
yang sudi mendengar masalah..
yang sentiasa memberi semangat di saat kita hampir putus asa..
yang sentiasa mengingatkan kita ketika kita lupa..
yang sentiasa ingin melihat kita gembira tanpa di selimuti manik2 jernih di wajah..
biarpun dirinya sendiri dalam kesedihan..

SAHABAT SEJATI ternyata sukar di cari..
mungkin 1 dalam 1000..
bg ak sangat indah andai kita punya sahabat sejati..
yang sentiasa ingin menjaga hati teman2nya agar x dilukai akan tingkah lakunya..
yang sentiasa mahu bersama tika susah dan senang..
"dia" juga x mahu melihat temannya alpa di buai kekhusyukan duniawi..
lantas cepat2 sedarkan temannya..agar tidak terus lalai
bukan kerana inginkan pujian
bukan jua ingin mengaibkan teman sendiri..
tapi "dia" cukup sayangkan temannya..

Ini serba sdkt yang ak simpulkan mengikut apa yg ak rasa..pd ak utk mnjadi sahabat yg baik kita harus jujur..jujur pd diri sendiri n jgk pd sahabat kita..ak bknlah seorang penulis,bkn jua seorang penyair yg bijak berkata2 dan berpuitis namun ak cuma seorg sahabat yg mgkin bkn yg terbaik utk teman2ku namun "i will alwyz besides u frenz when u need me"..

i'll always besides you until the very end,
wiping all the tears away,
being your best friends,
i'll smile when you smile
& fell all the pain you do
& if you cry a single tear
i promise i'll cry too..