suke suki

Tuesday, June 28, 2011

aYuH bAnGkiTlaH !!..jGn HaNyA mElIhAt TuK hArI Nie..



kekecewaan menguji kita sejauh mana kita ingin bangkit kembali
Pernah x korang ase kecewa ngan ape korang wat?..n ape yg korang wat tuk atasi mslah nie..?..tp pernah x korang terpk  apa yg korang dpt tu sbnrnyee yg terbaik dariNya tuk kita..urmm sesungguhnya Dia lbh Mnegetahui dari kita..kadang2 ak agk kecewa dgn apa yg ak dpt walaupun ak taw itu adalh yg terbaik tuk ak..n ak taw ALLAH bkn nak mghukum ak namun mahu mmberi yg terbaik buat ak tuk hari2 yg akn datang..perlukan usaha yg lbh gigih lagi..at the same time ak bersyukur dgn apa yg ak dpt mgkin inilah usaha ak selama ini..



percaya pada diri sendiri..chaiyok!!
Wahai diriku..jgnlah engkau hanya  melihat pd hari nie saje..jika kau kecewa hari ini namun x bererti esk kau akn hdpi perasaan yg sama..ingatlah whai diriku kejayaan pasti ada tuk mu namun sejauh mana usaha dan keinginan tuk mengejarnya itulah menjadi persoalan buat dirimu..


ini yang terbaik buat diriku..Dia Lebih Mengetahui
Wahai diriku..nangislah sepuas atimu andai air mata itu dpt mententeramkan jiwamu..nangislah..jgn kau fikirkan hdp nie hanya tuk hari ini n jgn kau fikir kejayaan xkan kunjung tiba buat dirimu lg..ayuh bangkitlah diriku…jgn kau berpaling ke belakang majulah wahai diriku..ingatlah ibu bapamu mgharap kejayaan dari anaknya n bkn material yg mereka mahukan..jgn bersedih lagi..maafkan diri ini..make me smile again and give me support in my life =)

P/s : ak bersyukur di atas segala2nya..alhamdulillah =)

Thursday, June 23, 2011

sEpAnJAng sHoT sEm


smg pershabtan kita berdsrkan taqwa..=)

salam sahabat sayang..alhamdulillah msh di beri kesempatan tuk update my blog..actually emang nak update tp xtaw nak citer sal pe..urmmm..orait 
now ase nak citer sal sepanjang shot sem kat cnie..hehe

lagi 2 mggu nak hbs shot sem..mggu dpn dah hbs elsp n alsp just de tayangan movie dari kitorg jew..that means I’ll back!!..hehe..b4 that exam lu..huk4..exam 4/7 tp blik 8/7..huhu..stay kat cnie 4 hari kot..seb bek my bff uyun blik 8/7 gak..lau x emang kebosanan ak duk cnie..hik4..cuti 2 bln kot!1!..agk2 pe ak nak wat kat umah ek???..urmmm



urmmm ngah pk nie..hohoho..
orait spnjang shot sem nie emang sgt terluang masa..hahaha..mane x nye ak just mik satu subject jew..so kuliyah jap de jap xdek..jap g jap xg..opss!!!..x g coz kemalasan uh dtg tetiba..hehehe..selain 2 gak ak emang jarang bebenor nmpk kat blik sndiri..hehe..taw nape??taw??..hoho..selalu lpk blik fathyn husna..hoho..dah hmpir 2 mggu..ini sbb dak uyun xmai blik ak..hik3..die un dah jdk nomad dah..hehe..kitorg nie emang suke pndh2 blik nak tmbah pengalamn..x g 2 yank!!..jao perjlnan luas pmandangan..hehe..(tetiba lak)..whatever!!

pe ag nak citer ek..urmmm actually byk sgt penglaman..ceh3..hik3..aaaa sblm terlupa bus tuk kk1 cam dah pupus dah..huk3..so nak xnak trpaksa perah keringat jln kaki tuk p claz..cedih an..huk3..agk2 lau xmo drive bus uh bak kat kitorg r bia dak uyun drive smbil2 leh g jln2..kan yun kan..hehehe..(tetiba lak dak uyun trmasuk lam citer nie)..haha..



pat2 nek..uyun dah nak drive..lmbat tggl..hehehe

orait 2 jew r entry ak kali nie..daaaa..cayang korang.. =).. now otak ngah giller2 kit..hahaha..hdp msti hepi lau un ati sakit..ceh3..(tetiba bg ayat camnie lak)..hehe.. x g 2..daaa

Saturday, June 11, 2011

kBoSaNan TeRIsi LAu uN SeHaRi


ceh2 senyum jelah ek..=)
Salam tuk sahabatku yg sentiasa menceriakan hari2 ak..ceh3..orait entry ak kali nie nak citer sal ..urm sal sal pe ek..korang dah bce x title ak kat ats uh..aaaaa lau dah bce xyah r ak type ag wat penat jew hjg2 jari ak nie ah..hahaha..=) b4 that lg 3 mggu stay kat n9,nilai,usim,kk1..huhuhuh..ingt lak nak blik an exam nie whai diriku tggl 2 mggu ag kot..hak3..wat dek jew ak nie..huhu..klah 2 just intro dari ak tuk korang jew…hehehe..actually ak nak citer len..hoho..suke aty r nak type pe un ak nye blog..haha.. (berlagak lak an)..hehe

Orait semlm merangkap ai sabtu 11/6/2011 ak ngan dak uyun g kua dari kk1..hahaha..nape leh gelak lak nie?..jeng2..ak gelak coz smlm x brapa nak bosan kan kuar..ye dok yun!!..kua g kajang jew un..hehe..pg2 bgn mandi ceh2 lau xdek plan g ne2 confirm 2 bkn time tuk kitorg mandi..hahaha..mgkin still tergolek ats katil ag..hahaha..ops!!!..kitorg g nek ktm n b4 that kawan dak uyun,fariza anta kitrg g stesen ktm..jimat kit wet..huhu..time 2gu komuter dtg kitorg dpt r ngk gelagat manusia2..macam2 jenis de..adoiiiii..perhati satu2 lak kitrg..haha..kdg2 nek tergelak un de gak ngan gelagat diorg..hahaha..

Lam komuter terclap msk coc laki lak..huhu..rimas2..seb bek x sesak sgt…huhu..xmo2!!..len mcm un de gak..hehehe..smpai kajang kitorg duk pk nak jln kaki kew or nek teksi tuk g metropoint..urmmm last nek teksi..knl un idok tmpt uh celah ne..sesampai nye kitrg….korg taw x kite g ane..hoho..g nek tgkt ats skali nak men bwling..hoho..g2 de competition lak..huhu…agk disappointed d c 2..d pndek an citer kitorg nek trn smpai 2 kali last2 g mkn n solat lu..after that continue kitrgnye plan r..men bwling!!!..yeahhhhh!!..ak menang n dak uyun poyo uh kalah!!!..hahaha…yank nape nie senget bola ko baling..hehe..xpe2 len kali kite men age k hope ko menang lak..ceh2..xmo2..ak nak menang..haha.. =)

men bwling ngan dak uyun..hoho

eh jgn jatuh lam longkang uh..huhu =)
Lastly kitrg blik r 2gu pe ag an..hehe..nek ktm-bus mini tuk smpai usim…n xlupa gak pada kaki2 kitrog yg jln dari pintu pgr usim until kk1..penat!!!!..nak pengsan ase..haha..tp kire ok r..ceh3..pe yg ok uh ak un xtaw…nmpknye arinie dah kmbali cam bese..huhu..orait nie jelah citer ak tuk hari nie..daaaa =)

Friday, June 3, 2011

My sEcREt


Orait entry kali nie nak story sal rahsia ak..ceh2..hehe..xdeklah actually hjg2 mggu nie agk kbsonan so smbil search benda2 yg perlu d baca ase cam nak search benda nie lak..hehe..orait ak lahir bln januari so mgikut dato’fadhzilah kamsah :
JANUARI 
bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik, sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik, rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan, suka smart, kemas dan teratur bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain, pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selsema, bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, cukup sayang pd kanak-kanak, suka duduk rumah, setia pada segala-galanya, perlu belajar kemahiran sosial, cukup cemburu yg sangat tinggi 

Urmm actually ada sdkit sbyk yg tol nye..xdek r sume..hehe..kite xleh caye 100% person just suke suki..hehe..lau caya xtaw r bab tu ne jd diri sendiri..make yourself..hehe..ok apabila ak selamat d lhirkan d dunia yg indah ini of course my parents kasi nama kat baby cute diorg an..hehe..(emang un x dnafikan lagi)..hehe..ak type shot name dah r ek..ag un korang tentu taw nama ak..lau xtaw un wat2 taw dah r ek..huhu..<AMIRAH>
A – anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda
M kejayaan mudah datang kepada anda
I anda mudah senyum dan boleh membuat orang lain senyum
Randa seorang yang gemar social.
A anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda
Handa bukan seorang judgmental, kurang otak keadilan
.
Orait nie un de btl n de x btl..hoho..suke suki..M= urmmm x semestinya coz lau ak x usaha de kejayan dtg bergolek kat kaki ak smbil senyum jew..haha..so ne usaha n seiring ngan tawakkal ek..hehe..R= nie un xdek r ak suka sgt sosial2 nie agk2 r..huhu..ak dak baik au..huhu..senang ckp ak open jew ngan sesapa ek..lau bab2 sosial x tentu hala emang x sggup den..huhu..ingat mak ayah au..=)..H= emang aka se ak x lyk jd judgmental..huhu..mgkin xdek keyakinan kot..hehe..next story ak nie 
lam kddukan family yg lasttttt skali..that’s mean ak yg plg muda..haha..

“anak bongsu=berani ambil risiko,bertolak ansur,peramah,kreatif

Bile bca terharu un de gak..hehe..poyo jew..bertolak ansur tu mgkin..ye r pe yg ma,abah,kakak or abg ak suh ak ne r wat..hehe..lau un kdg2 memberontak lam aty..hohoh..n yg len2 uh mgkin kot..ntah r ak un xtaw..hehe..lastly korang nak taw xwane 4vourite ak..jom2!!
hijau=mencintai alam sekitar,pemurah,ambil berat,penyayang,berperikemanusiaan,kritis ,banyak idea

putih=optimis,sabar,sangka baik,suka kedamaian
biru muda=sensitif,beretika,suka menolong,suka bekerjasama,sedia berkorban untuk orang lain
Ungu = Peka dan selalu ingin mendapatkan yang terbaik 

Orait nie jelah r entry tuk kali nie..huhu..actually saje jew nie ec masa yg bosan nie..hehe..k daa=)



Wednesday, June 1, 2011

sOrI fRoM mE


Alhamdulillah msh bksmpatan tuk update blog arinie..actually claz xdek arinie coz may b madam de hal so cuti ak lbh krg 4 hari..lame an ak un xtaw nak wat mende lau un ade jew keje yg patut ak wat..huhu..urmmm Alhamdulillah ak dah chat dari demam gara2 blik kg kat Kelantan uh..ubt un ne pksa mkn..hehe..cam dak2 lak lau pk an..my frenz r paksa ak ase korang tntu taw sape yg pksa an..kan3..=)
Urmmm actually ak ngah wat keje kit sal myline uh..n ak ase xdek mood lak nak ckp ngan sesapa..ak xtaw nape..jap ok jap x ok..urmm ntahlah..by the way xdek apa un yg ak pk an tetiba jew ase cam nak pasif jew…mgkin smlm dah gelak byk sgt kot time mkn buah mangga ngan kwn2 ak..huhu..mcm2 ragam yg mmbuatkan ak gelak dgn ragam dorg uh…=)
Sometimes ak ase cam nak mrh un de gak lau un bnda uh kecil jew un..but insyaallah ak leh control ag..sorry ek kat sesapa yg perasan ngan tgkah laku ak..huhu..ak xtaw nape die dtg tetiba jew..yela mgkin kite terlalu gembira semalam so today sedih r plk..urmmm..< khamis 2/6 12.51pm>…=)