suke suki

Sunday, August 28, 2011

iFThoR jAmAiE


Salam yg ke-28 ramadhan,

Alhamdulillah selesai sdh ifthor jamaie anjuran AMAL..AMAL mrupakan alumni maahad di mana ia mggabungkan 3 buah sekolah iaitu mmp,mml dan mmpp..yg di anggotai ex-student maahad!!

Syukur jg d panjatkan coz selesai sdh tgs ak sbg ajk ifthor nie..ak d taklifkan sbg ajk promosi,perhubungan dan pendaftaran..tp ak d tugaskan d bwh pndaftaran..actually first time pikul tggungjwb dlm program camnie..sedikit sbyk ada kkrangan yg ak wat..dan ia jg mengajar ak camne nak handle sesuatu benda..penat emang penat tp sbg tenaga kerja kena bg komitmen..

Best sgt time nie ble dpt jmpe n kumpul amai2..kwn2 lama un dpt jmpe blik..=)..tp yg agak kecewa sstgah ex-student xbg komitmen tuk mghadirkan diri.

Ak bru jew smpai umah..jln jem..xnah2 ak drive mlm2 nie tp seb bek de kwn tumpng…papeun wlau ade kekurangan dlm ifthor nie ak mohon maaf..=)

SeLaMaT  mEnyAmBUt HaRi RAyA AiDiLfITri MaAf ZaHiR bATIn

Monday, August 22, 2011

aIsHiTeRu KeTaT2





..walau raga kita terpsh jauh,namun hati kita selalu dkt,bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan a a aku..

Salam sahabatku tersyg!!..

Nie antara lirik  lgu aishiteru..yg korang dgr nie kat blog ak..urmm mula2 ak ak taw lagu nie time lpk2 ngan uyun n fathyn..hehe..eh2 cam best lak lagu nie lbh2 lgi time sbt “ai ai aishiteru”..hehe..uyun n fathyn selalu gelak lau ak sbt..haha

Ble dah taw pe tjknye pe lagi sesi download r..“aishiteru” ak syg padamu…!!..urmm xtaw nape suke lagu nie mgkin lirik die kot..kesetiaan yg ada!!..kejujuran mgkin!!..haha..

Lgu nie khas tuk insan2 yg k syg..syg korang ketat!!..

Sunday, August 7, 2011

RaMaDhAN KArIM




Salam ku hulurkan tuk sahabatku..

alhamdulillah msh d beri kesempatan tuk update blog..agk lama menyepi mungkin..tiada khabar atau pun coretan dari ak.. namun ak d sini msh seperti biasa..msh bernafas d bumi Allah s.w.t..msh d beri peluang utk menunaikan kwjpan berpuasa d bulan RAMADHAN KARIM ini..

sahabatku..

antara sdr atau pun x sdh 8 hari kita berpuasa..ble d fikirkan blik cpt sggh masa berlalu..ak merasakan baru sje ak bgn tuk bersahur tup2 dah kul 7.30ptg..masa tuk berbuka..mlm pulak pergi menunaikan solat sunat terawih..urmmm..kitaran waktu yg semakin hari semakin cpt!!..

Dalam hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a, baginda bersabda: "Tidak akan berlaku kiamat sehingga masa menjadi singkat, maka setahun dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan satu jam dirasakan seperti satu petikan api". (riwayat Tarmizi)

Subhanallah!!..ble d amati hadis ini hari kiamat smkin hmpir..adakah ada pertemuan kita dan  bulan ramadhan yg akan dtg sahabatku..adkah sdh byk amalan yg kita lakukan??..whai diriku jgn kau sgkakan dirimu msh bertenaga msh muda mgkin berkesempatan tuk melakukan amalan tuk hari2 akn dtg..




Ya ALLAH tenangkanlah hati ku d bulan yg mulia ini..bersihkan lah hatiku dgn alunan zikirmu ya ALLAH..jauhkanlah ak dgn hati2 yg suka merosakkan hati saudaranya..bahagiakanlah khdpan insan2 yg ak syg..lindungilah mereka ya ALLAH dari apa2 ksshan dan malapetaka..aminn

P/s:selamat menjalani ibadah puasa!!!