suke suki

Sunday, November 27, 2011

saLAm MAaL hiJrAh



Salam maal hijrah 1433 H

Sedar x sedar kita tlh pun melangkah ke satu tapak yang baru..sekejap rasanya masa berlalu..apa yg telah ak lakukan pada tahun yang lepas..sudah pantaskah ak merasa senang dengan amalan ak selama ini..YA ALLAH sesungguhnya hambaMu ini sentiasa lalai dalam memikirkanMu..hanya memikirkan hal-hal dunia semata..jauhkanlah ak dari perkara2 yang boleh menjauhkan ak dariMU..AMINN (luahan hati  sang pemilik blog)

Kata org thn baru mesti ada smgt baru atau pun azam baru..apa yg ak tgk dulu ialah umur ak da pun mngkat naik..bknnye smkin menurun..so point kat cnie sama2lah kita meningkatkan amalan..jgn ingt muda2 cam ak nie blh senang lenang kat dunia nie..mentang2la free an..ngee~
By the way,as a student university I must focus..focus??..for what??..of course for my study!!..insyaallah..hee~..jgn terlalu focus bnda lain lak..tutt..hidup biar giler2!!..kdg2 ak terpkr pe azam ak thn lps..adakah ia terlaksana??..urmmm..ssh an nak tunaikan sesuatu lg2 klau ia mmbabitkan pengorbanan namun sng je lau kita tahu n sentiasa berusaha!!..sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama kita!!




At the same time,ak nk jd kwn for my frenz,anak for my parents yg terbaik buat mereka…I want to success in  my world!!...bgnkan ak ye teman andai ak alpa dlm hidup bcoz my frenz is a part in my life!..n satu lagi azam ak biarlah rahsiaa tuttttttt..ngee~

“YA ALLAH hambaMu ini lemah..lemah dlm setiap pergerakan..sentiasa merayu meminta keampunan baik utk dirinya sendiri mahupun kerabat dan kenalan..jgnlah Kau biarkan dirinya hanyut dek dunia..sesungguhnya akhirat itu tmpt yg di tuju..dunia hanyalah persingghan..YA ALLAH berkatilah khidupannya!..aminnnnn


Thursday, November 24, 2011

perTeMuAn YaNG IndAh


Salam di hulurkan buat sahabat seperjuangan,

Masih ingtkh lg detik pertemuan antara kita shbt..ssghnya pertemuan itu adlh aturan dari Allah buat kita..sgh indah saat pertemuan itu bukan..dgn sebuah pertemuan kita kenal siapa kwn,teman dan shbt..dan 
mgkin jg hanya knalan biasa..

Namun setiap pertemuan pasti ada perpisahan..sahabat yg baik adalh sahabat yg sentiasa mengingatkan kita pada Allah s.w.t..yok berknlan ngan kwn2 ak..hehe..


sblh ak nie dak sengal+poyo..heee
my bff..alwyz besides me when i sad or hepi!!

nie fathyn..kwn ak yg agk2 poyo kit..
suke usik ak..ngee~

nie yana..nmpk cm brutal an
tp lam aty de tmn..hehe..

my clazmate..
diorg emg happyng!!..

ak bersyukur kerna kita d temukan..
mgkin pd mrk ak blh bljr apa yg ak xthu slma nie..
thanks a lot for being my frenz..
luv u all!!






Sunday, November 6, 2011

Salam sahabatku, 28/10/11..7.50PM

Hari nie ase nak create something tuk my blog walaupun still type lam laptop n d bekukan smentara..tyme nie  ngah tggu azan isyak n ttba terpk something..


“Keikhlasan  dalam sebuah persahabatan”..pnah x kita terpk knpa kita kwn ngan dia..adkh  dia pandai or saja2 or dia friendly atau pun sbb dia seorg yg ikhlas dlm persahabatan kita..kdg2 sstgh org berkwn sbb ingin mngmbil kesempatan ats klemahan kita dan mgkin juga Cuma inginkn kesenangan n kegembiraan namun kita perlu ingat bila tiba saat kita sedih adkh “mereka” ini ada di sisi kita…adkh “mereka” ini ada di saat kita benar2 memrlukan “mereka”..begitu ssh utk menjadi sahabat yg betul2 bergelar sahabat..


Bagi ak sahabat yg betul2 ikhlas dlm persahabatn ialah seorg sahabat yg sntiasa ada d sisi d waktu ssh n senang..yeah!!..seorg shbat xan bagitau dia ikhlas berkwn ngan kita namun dari segi sikap,perckpan sdh pastinya kita tahu..dia xan sakit an hati kita namun dia juga manusia biasa..kdg2 mgkin ada namun dia akn cpt sedar dri kesilapannya..die jg sentiasa ingin melihat kita hepi walhal pd saat itu dia sedih..




cUmA iNSaN bIaSa..

Salam tuk sahabatku,

Actually dah agk lama ak x post apa2 lam my blog..mgkin x berkesempatan..heee..urmmm actually post yg nie dh lama ak type Cuma d bekukan dlm my laptop je..tggu tyme yg sesuai tuk d postkan kat my blog yg x sberapa nie..tetiba lak an..hehe..just intro!!..hee

AKu CuMa InSaN biAsA..??...yeah Cuma insan biasa yg x smpurna tuk sesapa..terlalu byk kelemahan dan kekurangan yg ada pada diri nie..dan tiada insan yg sempurna ats dunia nie..mgkin hari ini diri ini baik tuk kau sahabatku namun x siapa tahu esk dan hari2 akn dtg…namun jauh dari sudut hati ak utk mgkhainati persahabatan kita..kita d temukan ats satu ukhuwwah kerana ALLAH..dan mgkin suatu hari nanti kita juga akn berpisah keranaNya..

Ak jua x smpurna tuk penciptanya..terlalu byk dosa yg ak lakukan dgn sedar atau pun x..namun ALLAH sentiasa mmbuka pintu taubatNya tuk hambaNya yg terlalu lemah dan kerdil ini..bile d fikir2kan semua yg ada pada ak hari ini Cuma satu pnjaman..dunia ini hanya satu persinggahan tk kita beramal namum insan ini kadg2 lalai dlm hdpnya…ALLAH SGT MENYANYANGI HAMBANYA..

Ak jua ank yg biasa tuk mak ayah ak..namun mak ayah ak adlh yg sempurna ats dunia ini..sentiasa ingin mggmbirakan ak..sentiasa ingin melgkapkan keperluan ak..ak jua cuba tuk menggembirakan hati mereka dgn berta gembira dri ak..kalu blh hati ini x mahu meliht mrk menitiskan air mata..akan selalu mnjaga mrk smpai bila2..mak tlh melahirkan ak tnpa sedikit blasan shgga lumpuh suatu masa dulu..insyaallah ada sesuatu yg bahagia akn dtg..ak syg sgt ma & abah..loving parents =)