suke suki

Friday, October 26, 2012

Ini KiSaH kItA~



~…idea tuk ak conteng my blog time ak tgk video from “dia” ^_^..let’s read my entry!


Pertemuan nie di aturkan ALLAH..dan ak percaya smua  aturanNya ckp indah ^_^..kite berkwn seingt ak sem 1 2010 bln 7 dan alhamdulillah shgga skrg kami best fren wlaupun da xsama claz..sweet mcm gula2 kopiko!



First time kenal die ingt ak akk2..mgkin muke ak yg matured..da la bru tahu yg ak nie seclaz after smggu die msk..dasyat tol ko ea..hehe..kitorg ade byk persamaan dan mgkin kerna tu kitorg ade chemistry yg kuat mcm gam gajah!..lbh dri gajah kot..sng citer mana2 die p ak ade dan lau korg nk cri ak cri die jgk ea..ngee~

Btw dlm hepi mesti ade sedihnye jgk an..time sedihnya ble kami salah paham,tachink n sewaktu dgnya..sampi ngs2 lak tu.. =’)..yg peliknya ble keadaan cm gnie jd kitorg ttp together2 such as mkn tnpa berckp..dan of coursela sunyi je an..hee..T.A.P.I kami cmtu kjp je,xdekla smpi sehari..alhamdulillah pape masalah diselesaikan sblm tido.. ^_^..die jgk tmpt ak share citer n byk bantu ak time ak lost my purse..sob3

Bersyukur sgt dpt kwn mcm die,sentiasa ingnkn yg terbaik tuk kwnnye..n seriously ak  xpernh jmpe kwn mcm die ^_^..siapakah “die”???..i luv u so much!


~uyun ainie~
never 4get u my dear fren!..thanks a lot for being my best fren

kEcURiAN @ tErcIciR


Salam to my readers..yg still follow my blog la,tu un lau ade..(sadis ayat rase..hik4)..orait entry kali nie sal kecurian atau tercicir..alkisahnyee~…..my purse H.I.L.A.N.G….first time n insyaallah last time bnda nie berlaku kat diri ak..dua,tiga hari nk blik kg..sob4..

Ak perasan purse xdek time nk g Photostat..n then my feeling cm terkejut,xdek la rasa cuak..mcm xdek perasaan un ade jgk..ak un xtaw npe smpi cmtu skali feeling ak..lau org len mgkin cuak da kot,tau un gelabah..sob4..

Lps tu ak call kwn ak gtaw sal nie..cri merata tmpt,café n surau..byk cri kat surau fakulti syariah n law la coz tu tmpt ak ltk brg berharga kat situ..kat situ emg byk berlaku kecurian un..so dipendekkan citer,ak call my mom..ngs gtu..hik4..n then block my atm card,wat report polis..thanks a lot kat kwn2 ak especially uyun ainie..spnjg 3 hari die jd bank ak..hehe

“so kesimpulannye  xtaw la kes curi @ tercicir kat mne2..redha jela..sob4..so korg pk la sndiri…….”

Monday, August 27, 2012

cInTa?






Ternyata kdg2 hati kita tidak boleh menipu tentang cinta..am I right?..biar seribu kali pun kita menidakkannya namun di sebalik “tidak” adanya rasa keinginan utk mengungkapkan “ya”..namun pantaskah “periga mencari timba”.. ^_^




Bimbang andai diri digelar “mengada2”,”terhegeh2” barangkali..namun andai si jejaka itu mempunyai ciri2 yg selayaknya bergelar nakhoda kapal masakan tidak utk si hawa menegurnya terlebih dahulu..barangkali si adam tidak pandai utk memulakannya… ^_^..namun selayaknya jagalah batas2 di antara kita,kerna andai dia adlh jodoh kita,biar bertahun2 terpisah insyaallah akan bertaut jua..


“penulis blog ini tidak cukup pengalaman ke arah itu,namun terasa ingin mencoret ragam remaja dan dewasa skrg termskla saya.. ^_^”

Sunday, July 29, 2012

CuIT HaTi

Teringin rasanya hati ini utk mengupdate blog..tp mgkin tdk apa yg perlu di coretkan..mgkin jg tdk ada apa yg menarik tuk d kongsi.. ^_^..acapkali ak buka blog nie utk mlwt sbntar..hehe..mgkin mood xdek tuk menulis sesuatu..but now insyaallah mood dtg sdikt..hik4

Let’s read my simple entry ^_^

Alhamdulillah kita smpt lg tuk bertemu dgn bulan Ramadan yg pnh keberkatan tuk thn ini..n thn akn dtg,insyaallah andai di pnjgkan usia..syukur alhamdulillah jg dipnjtkan buat ma n abah yg berada d Mekah bg menunaikan umrah pd bulan Ramadan..smg sihat dan d beri kekuatan selalu tuk menjlnkan ibadat di sana..doakan anakmu ^_^..miz them

For my frenz,slmt menjalani ibadah puasa,ak rindu kat korang ^_^..jgn nakal2,take care!

Wednesday, July 11, 2012

sEceBis PeRasAAN


Ingin benar ak coretkan di sini serba sdkit perasaan yg sdh tentu ada pada korg..hepi,bahgia n x terlps dri sedih n kecewa..kite  diam jgn mrk pk yg kite xdek perasaan..ble mrk mrh jgn pk kite blh turut apa yg mrk nak wlaupun bnda tu mgkin akn mnyakitkan hati kite..

kdg2 kite cmnie..

kdg2 kite camnie..

...NAMUN...

Pernah mrk paham perasaan kite?..pernah mrk Tanya apa yg kite x suke?..yea mgkin kite ade kesabaran utk hdpi smu nie tp kite bkn manusia yg smpurna tuk sentiasa bersbr..mgkin hanya linangan air mata yg mampu kite berikan..

tatkala air mata ini jth pernah x mrk mengerti?

Sifat amarah lgsung tdk mmbawa apa2 erti lbh2 lg bersama godaan syaitan..jgn mrk pk dgn sifat tu blh m’buat org d sekelilingnya takut!..jgnlah jdkan marah bermaharajalela dlm dirimu..bykkan bersbr..lembutkan hati dgn bacaan al-quran..




Monday, July 9, 2012

sANah HelWah Uyun


Alhamdullillah still bernafas lg my blog lau un nyawa2 ikan.. ^_^..ngee~





bufday bdk nie la ^_^
Entry kali nie bersempena bufday my best fren uyun ainie..sekali lg xleh nak smbut together gether..lau un jarak yg memisahkan kita (cewahhh) tp ak still update blog tuk wish your bufday lau un da wish byk tmpt yg mampu ak wish..hehe..never forget to do this!!..


kek tuk ko..ak wat sndiri taw smpi tido lwt..kih3

Orait ak ucpkan berserta doa smg ko success lam hidup..bittaufiq wa’najah k..lakukan yg terbaik lam hdp ko..jgn kecewakan mak ayah ko k..da 21 un umo ko skrg..da tua gak la so wat sesuatu tu pk lu ea..be matured lg skali coz ko x smpi thap matured lg kot..(sometime mungkin)..hehehe ..be hepi n jgn sedih2..ingt Allah sentiasa bersama kite..apa2 yg terjadi insyaallah kita still together k.. sharing is caring^_^



"tiada satu pun yg plg berharga yg d miliki sorg insan slps nikmat islam selain tmn yg soleh,apabila kamu dpti kwujdn kasih syg pdnya maka peganglah sggh2"

SANAH HELWAH SOHABATI 
^_^



Saturday, June 2, 2012

wedding my bro v Study week~



Salam tuk sahabat perjuangan sekalian,

Wowww..da lama kot ak xupdate blog nie,emg xdek masa nak upadate..(yeke,ke xdek mende nak citer)..hik4..btw insyaallah arinie dpt update..de jgk kwn2 tnya lama sunyi blog uh..hik5

Alhamdulillah tanggal 31/5 abg ak selamat di ijabkabulkan ngan k.an aka akak ipar ak,.n smlm 2/6 knduri kesyukuran kat uma ak..emang penat giler la smlm..trn naik uma..g sana sini..bagi siso kat tetamu..lau org lua ckp berkat..hehe..

N time tu jgk la byk soklan2 cepu emas..haha..”ingtkan yg nie kawin..”..”yg nie ble lak nak kwin..”..akk ipar ak:..(ak duk ats kusi pngntin)..”haa tu da xlame da tu,slalunye die berjangkit lau duk ats kusi pngntin..(trs trn)..hahaha..pepa un study hbs lu..peace..

dri sya miera wan..peace v ^_^

Kat bwh nie de bbrapa pic wedding achik n k.an!..

akad nikah..
rombongn pihak laki..pihak ak la tu..hik4

nie kat uma i smlm,segak x my bro..hik4



blik niali mlm nie..tuk berstudy week for final exam..
wish me luck..
n to all my fren gud luck..pray for us ^_^

















































Tuesday, February 7, 2012

sAtU PemBeLaJArAN

..andai diri ini pandai utk berpidato tidak perlu diri ini ssh utk melatih jari2 menaip..

Salam di hulurkan buat semua yg still lg mnjd pembaca setia my blog..diri ini merasakan sdh agk lama tdk mengupdate blog..mgkin tidk ada apa utk diceritakan atau d kongsi..tp mlm nie rasa nak menaip plk jari2 ku ini.. =)

Alhamdulillah baru shj smbuh dari dmm yg menelan 3 hari utk sembuh..sesungguhnya setiap kesakitan itu,insyaallah akn di ampunkan dosa2 kecil kita…aminn..at the same time next week akn kmbali ke uni utk meneruskan pelajaran..smg di permudahkn urusan pembelajaran di sana..aminn..sesungguhnhya ilmu itu sgtlah luas..seluas lautau ALLAH..ilmu di dada kita ibarat air laut yg basah di hujung jari apabila kita merendamkan jari ke dlmnya..subhanallah!

Buat sahabat 2 seperjuanganku,smg kita sama2 berjaya di dunia & akhirat hendaknya..pimpin dan bimbinglah ak andai diri ini alpa jgn biarkan ak terkapai2 seorg diri..kita bertemu keranaNyA,kita bersahabat keranaNya..INSYAALLAH KEJAYAAN BERSAMA KITA..AMINN.. =)

Anak itik pulang petang,
Emak itik mencari-cari,
Uyun ainie teman berperang,
Die jgala teman belajarku setiap hari. ^-^

Asalnye dari kajang,
Xdekla jauh sgt dari usim,
Fathyn husna nmpk cam garang,^-^
Tp die nie suke sgt gurau n buli miera wan ank wan him.

p/s:..actually nak wat semua tuk kekawan pantun tp cam da xdek idea da..len kali k..bye2  ^-^..(fathyn husna x garang sebenarnya,saje nk tulis xdek idea..hehehe..k adioissss)

Monday, January 23, 2012

i'm 21 yEaRs oLd

Salam to all my frenz


now i'm 21..huhu..bkn 12 ke..ngee~
Alhamdulillah msh di pjgkan usia!!..sweet 21th..sweet lg ke?..urmmm of course la..hehehe..ngk la tuan punye blog an..hee.. post nie sempena my bufday 23 january 1991
Thanks to all my friends yg wish my bufday..xkishla from sms or fb..thanks a lot!!..to my  bff uyun ainie as a first wishes seb bek first lau top 10 emg merajuk daa.. =p x dilupakan fathyn husna,najwa,hazwani,dyla,alfaizie,nana,yana n fathin yusni..i luv my frenz!!..n rakan fb semua!

Tuk my bufday x celebrated pape un..duk uma an..huhu..just trima wish dari kwn2..thanks coz Korang ingt lau un rkn sek rendah..hehe..never miss to wish.. =)..




Urmm..Agk terharu bile “ssorg”ne denda ngan ak smpena my bufday..hehe..terharu?..nape?..coz die time je punishment dari ak..hehe..alaa bnda xdek berat sgt un..ye dok **n..!! =)..i luv u so much!!

Lastly smg ak menjadi ank yg taat pd ma & abah,hamba yg sentiasa mencari keredaanNya n kwn yg sentiasa ada tuk korang..smg Berjaya dunia & akhirat n ***** dgn org yg soleh..aminnn =)


Thursday, January 19, 2012

cE ciTer..ngEe~

Salam semua..asenye da lama ak x update blog nie,seb bek x tunggang terbalik ak nye gadget2 nie..hehe..actually ak da 2 hari smpi uma kat Kelantan..urmm ak blik ngan train,nie nak citer pngalaman ak nek train..fuhhhhh!! penat kot n aka se ak xkan naik train lg lau nak blik or dtg usim..why??..bcoz it’s so noisy ..huhu..mggu ketenteraman ak tuk tido..tp itu penglaman yg ckp manis buat ak..thanks for eiyda,alfaizie n yg len..hehe..

Ak smpi lbh krg kul 10 pg..ma n abah da tggu kat stesen..so seng la xyah call..hik3..after that my mom nak breakfast katanye lapa so kitorg mkn kat kedai..urmm otw blik uma ddk bbrapa jam kua g uma atok..abah suh drive saje je tu nak test power kete..hehe..urmm not bad!!

2,3 balik ari2 kua..tmpt yg ak xnah ikut parents un follow gak..cam pg tdy la de org mati,ak un ikut..hehe..cam dak2 lak an..hik3..tp pe salahnye ikut..dptla gak ingat mati..ingat hidup nie Cuma smntara..urmmm..pastu g mkn..waaa untgla duk ngan parents lau lapa mkn kat luaaa..hak4..ngee~..nie jela cter tuk 2.3 hari yg lepas..uyun ainie la suh update nie..nah yank bacala!!..hahah..da take care semua.. =)

Sunday, January 1, 2012

~2012~

Ak rasa msh xlwt tuk ak wish happy new year to all my readers..kejap asenye masa berlalu kan..dari saat bertukar minit-jam-hari-bulan-tahun..2011 meninggalkan seribu satu kenangan manis mahu pun phit tuk ak..setiap detik dan ketika ak sedikit sebnyk mngenal apa itu perjuangan ..perjuangan ak sbg student,hamba kpd ALLAH dan jga perjuangan tuk ma abah ak..kdg2 kita seakan lalai dlm meniti liku2 khdpan ini kan..subhanallah!!

Ak berdoa dan berharap agr thun 2012 ini member sinar baru dlm hidup ak..sungguh ak mahukannya!!..sinar yg dpt melapangkan hati ak tika ak resah..tika ak buntu dlm mencari jln penyelesaian..smg perjalanan hidup ak diredaiNya..aminnn

Semakin hari semakin kita meniti usia kan..ak ingtkan usia ak baru mencecah belasan tahun rupanya itu adlh khalayan semata..ak memohon agr diri ini tidak lalai dlm mengerjakan suruhanNya meskipun sibuk dgn hal2 dunia..ya ALLAH berkatilah hidup ak dan kaum kerabat ak,jauhkn ak dari perkara2 yg di laknat meskipun di mna ak dan mereka berada..aminn

“selamat menempuh kehidupan yg berliku..namun andai kita pandai membawa diri insyaallah ia akan bertukar kehidupan yang bahagia dan diberkati” =)