suke suki

Monday, January 23, 2012

i'm 21 yEaRs oLd

Salam to all my frenz


now i'm 21..huhu..bkn 12 ke..ngee~
Alhamdulillah msh di pjgkan usia!!..sweet 21th..sweet lg ke?..urmmm of course la..hehehe..ngk la tuan punye blog an..hee.. post nie sempena my bufday 23 january 1991
Thanks to all my friends yg wish my bufday..xkishla from sms or fb..thanks a lot!!..to my  bff uyun ainie as a first wishes seb bek first lau top 10 emg merajuk daa.. =p x dilupakan fathyn husna,najwa,hazwani,dyla,alfaizie,nana,yana n fathin yusni..i luv my frenz!!..n rakan fb semua!

Tuk my bufday x celebrated pape un..duk uma an..huhu..just trima wish dari kwn2..thanks coz Korang ingt lau un rkn sek rendah..hehe..never miss to wish.. =)..




Urmm..Agk terharu bile “ssorg”ne denda ngan ak smpena my bufday..hehe..terharu?..nape?..coz die time je punishment dari ak..hehe..alaa bnda xdek berat sgt un..ye dok **n..!! =)..i luv u so much!!

Lastly smg ak menjadi ank yg taat pd ma & abah,hamba yg sentiasa mencari keredaanNya n kwn yg sentiasa ada tuk korang..smg Berjaya dunia & akhirat n ***** dgn org yg soleh..aminnn =)


Thursday, January 19, 2012

cE ciTer..ngEe~

Salam semua..asenye da lama ak x update blog nie,seb bek x tunggang terbalik ak nye gadget2 nie..hehe..actually ak da 2 hari smpi uma kat Kelantan..urmm ak blik ngan train,nie nak citer pngalaman ak nek train..fuhhhhh!! penat kot n aka se ak xkan naik train lg lau nak blik or dtg usim..why??..bcoz it’s so noisy ..huhu..mggu ketenteraman ak tuk tido..tp itu penglaman yg ckp manis buat ak..thanks for eiyda,alfaizie n yg len..hehe..

Ak smpi lbh krg kul 10 pg..ma n abah da tggu kat stesen..so seng la xyah call..hik3..after that my mom nak breakfast katanye lapa so kitorg mkn kat kedai..urmm otw blik uma ddk bbrapa jam kua g uma atok..abah suh drive saje je tu nak test power kete..hehe..urmm not bad!!

2,3 balik ari2 kua..tmpt yg ak xnah ikut parents un follow gak..cam pg tdy la de org mati,ak un ikut..hehe..cam dak2 lak an..hik3..tp pe salahnye ikut..dptla gak ingat mati..ingat hidup nie Cuma smntara..urmmm..pastu g mkn..waaa untgla duk ngan parents lau lapa mkn kat luaaa..hak4..ngee~..nie jela cter tuk 2.3 hari yg lepas..uyun ainie la suh update nie..nah yank bacala!!..hahah..da take care semua.. =)

Sunday, January 1, 2012

~2012~

Ak rasa msh xlwt tuk ak wish happy new year to all my readers..kejap asenye masa berlalu kan..dari saat bertukar minit-jam-hari-bulan-tahun..2011 meninggalkan seribu satu kenangan manis mahu pun phit tuk ak..setiap detik dan ketika ak sedikit sebnyk mngenal apa itu perjuangan ..perjuangan ak sbg student,hamba kpd ALLAH dan jga perjuangan tuk ma abah ak..kdg2 kita seakan lalai dlm meniti liku2 khdpan ini kan..subhanallah!!

Ak berdoa dan berharap agr thun 2012 ini member sinar baru dlm hidup ak..sungguh ak mahukannya!!..sinar yg dpt melapangkan hati ak tika ak resah..tika ak buntu dlm mencari jln penyelesaian..smg perjalanan hidup ak diredaiNya..aminnn

Semakin hari semakin kita meniti usia kan..ak ingtkan usia ak baru mencecah belasan tahun rupanya itu adlh khalayan semata..ak memohon agr diri ini tidak lalai dlm mengerjakan suruhanNya meskipun sibuk dgn hal2 dunia..ya ALLAH berkatilah hidup ak dan kaum kerabat ak,jauhkn ak dari perkara2 yg di laknat meskipun di mna ak dan mereka berada..aminn

“selamat menempuh kehidupan yg berliku..namun andai kita pandai membawa diri insyaallah ia akan bertukar kehidupan yang bahagia dan diberkati” =)